Panamaconferentie

Standhouders 2024

Bedrijfsnaam: Universiteit van Amsterdam/Wetenschapsknooppunt
Contactpersoon: Bart Groeneveld
Email: groeneveld@uva.nl
Internetpagina: www⁠.wetenschapsknooppunten.nl
Kennis rechtstreeks vanuit de universiteit bij jou op school. Dat is wat de Wetenschapsknooppunten verzorgen. Iedere regio op haar eigen wijze. Heb je suggesties of vragen over ons aanbod? Loop langs bij de stand van het Wetenschapsknooppunt. Dan kun je meteen zien wat we bieden op het gebied van rekenonderwijs.
Bedrijfsnaam: Julie Menne Instituut B.V.
Contactpersoon: R.Tielkemeijer
Telefoonnummer: (035) 707 00 91
Email: R.Tielkemeijer@juliemenneinstituut.nl
Internetpagina: https://www.metsprongenvooruit.nl/
Julie Menne Instituut B.V. is aanbieder van het reken-wiskundeprogramma Met Sprongen Vooruit. Dit is een doelendekkend programma voor het reken-wiskundeonderwijs in het PO. Het programma bestaat uit (1) nascholingen voor leerkrachten, (2) lessen in de leerlijn en (3) rekenmaterialen, handig vormgegeven in ladekasten. Momenteel verzorgen ruim 40 gecertificeerde opleiders zo’n 330 cursussen aan ongeveer 5000 leerkrachten door heel Nederland.
Bedrijfsnaam: Uitgeverij Coutinho
Contactpersoon: Monique Rusche
Telefoonnummer: (035) 694 99 91
Email: rusche@coutinho.nl
Internetpagina: https://www⁠.coutinho.nl
Uitgeverij Coutinho is een educatieve uitgeverij gespecialiseerd in leermiddelen voor hoger onderwijs en volwassenenonderwijs. Wij maken ons sterk voor goed onderwijs. Wij geloven dat zorgvuldig uitgegeven leermiddelen en didactisch sterk onderwijsmateriaal hieraan bijdragen. We spelen hierbij in op technologische, digitale en didactische ontwikkelingen, zodat docenten en studenten altijd en overal met ons materiaal aan de slag kunnen. Met onze uitgaven ondersteunen we docenten optimaal bij de voorbereiding en uitvoering van hun lessen. Studenten bieden we hoogwaardig studiemateriaal waarmee ze zich goed kunnen voorbereiden op hun tentamens, onderzoek en de toekomstige praktijk.
Rekenen – Wiskunde en didactiek
De rol van de leerkracht in het basisonderwijs
Auteurs: Peter Ale & Martine van Schaik
Om kinderen rekenen te leren is meer nodig dan het doorlopen van een rekenmethode. Er is een leerkracht nodig met enthousiasme voor het vak en een grondige basis van kennis en vaardigheden van zowel het rekenen als de didactiek. De leerkracht moet weten wat de achterliggende theorieën zijn over het leren rekenen voor kinderen tussen vier en twaalf jaar. Deze theorieën komen in dit boek uitvoerig aan de orde.
Bedrijfsnaam: VRonderwijs
Contactpersoon: Abdelilah Aabachrim
Telefoonnummer: (020) 205 04 86
Email: info@vronderwijs.nl
Internetpagina: https://www⁠.vronderwijs.nl
Als rekenen en wiskunde weer leuk wordt, leerlingen gemotiveerd raken en eenvoudig beter scoren. Hoe gaaf zou dat zijn? Ontdek hoe Virtual Reality (VR) dit kan realiseren naast het curriculum.
Bedrijfsnaam: Numicon
Contactpersoon: Sia van Schie
Telefoonnummer: (06) 48 74 04 97
Email: s.vanschie@ssoe.nl
Internetpagina: https://www⁠.externedienstverlening.nl/rekenen-leuk-met-numicon
Numicon Brede Basis en Remediërend Rekenen gebruikt gestructureerde materialen om kinderen het rekenen op handelingsniveau 1 en 2 te laten ervaren.Handleiding Numicon Brede Basis is bedoeld voor het kleuteronderwijs. Rekenonderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd van 3 tot 6 jaar. De handleiding en materialen zijn gebaseerd op de belangrijkste doelen die bepaald zijn uit internationaal wetenschappelijk onderzoek.
Numicon Remediërend Rekenen is gemaakt voor leerlingen die onvoldoende profiteren van spontaan en regulier aanbod van voorbereidend rekenen. In de handleiding wordt helder en stapsgewijs beschreven hoe onderwijs ingericht kan worden. Met een beschrijving van het gebruik van de bijbehorende rekenmaterialen en observatielijsten.
Bedrijfsnaam: Enlight Ed B.V.
Contactpersoon: Kinga Lorincz
Telefoonnummer: (06) 34 82 46 07
Email: kinga@enlighted.app
Internetpagina: http://www.enlighted.app/
Enlight Ed heeft in samenwerking met Inholland en de Hogeschool van Amsterdam een platform ontwikkeld voor Pabo-studenten voor het oefenen van rekenen met geautomatiseerde, stapsgewijze begeleiding. Studenten ontvangen direct feedback op hun antwoorden en kunnen hun voortgang bijhouden op een handig dashboard. De uitgebreide leeranalyses bieden waardevolle inzichten in de fouten en misconcepties van studenten, wat docenten in staat stelt om de voortgang van studenten te volgen en gerichte ondersteuning te bieden. Het platform versterkt ook de digitale vaardigheden van toekomstige leraren en hun begrip van de interne werking van digitale hulpmiddelen. Zij kunnen zelf oefeningen ontwikkelen, deze direct in de klas toepassen en hun onderwijsmethoden verfijnen met behulp van het analytics-dashboard. Sinds 2020 wordt Enlight Ed gebruikt door PABO-studenten van de HvA, en sinds 2021 ook door studenten van Inholland en HoGent.
Bedrijfsnaam: Zwarts Evenementen B.V.
Contactpersoon: Maarten Zwarts
Telefoonnummer: 06) 51 19 25 97
Email: maarten@zwarts-evenementen.nl
Internetpagina: https://www⁠.schoolsheedz.nl
Met SchoolSheedz verlaat de meetkunde de pagina’s van het boek en kun je het aanraken en van alle kanten bekijken. Neem je leerlingen mee op een spannende ontdekkingsreis door de wereld van patronen en structuren. Een tastbaar avontuur dat eindigt in een meesterproef voor de hele groep. SchoolSheedz brengt Sheedz naar het onderwijs in de vorm van workshops, lessen en activiteiten. Hands-on en didactisch verantwoord. Maar het moet wel leuk blijven. Voor iedereen, bedoelen wij dan. De SchoolSheedz lessen zijn zo ontwikkeld dat ze de docent weinig voorbereiding kosten: alles zit in je pakket, inclusief antwoorden en extra informatie voor de docent. Kom SchoolSheedz bij onze stand zelf ervaren met onze bij-les: een activiteit over de structuur van de honingraat.
Bedrijfsnaam: Koninklijke Nederlandse Biljartbond
Contactpersoon: Frank Bokdam
Telefoonnummer: (06) 83 98 15 93
Email: smartcue@knbb.nl
Internetpagina: https://www.smartcue.nl
SmartCue is wiskunde aan de pooltafel! Het gebruikt poolbiljart om leerlingen enthousiast te maken voor wiskunde en natuurkunde. Als school ontvang je een heuse pooltafel en een lesmethode waarmee je leert hoeveel wiskunde er zit in leuke dingen zoals een potje poolen.
Bedrijfsnaam: Connetix
Contactpersoon: Glenn Harrison
Email: wholesale@connetixtiles.com
Internetpagina: https://www.connetixtiles.com
Connetix® is an Australian business that brings to market award winning, STEAM accredited magnetic tiles designed to encourage learning through play. Stocked in over 1,800 quality retailers across 80 countries, Connetix is rapidly establishing itself as a leading toy among retailers, parents and educators across the globe. Our product catalogue includes our uniquely beveled magnetic tiles in three beautiful colour ranges plus exclusively designed, best-selling Ball Run Packs. Connetix was founded and designed by a Masters-qualified early childhood educator and a skilled mechanical designer.
Bedrijfsnaam: Vierkant voor Wiskunde
Contactpersoon: Carl Koppeschaar
Email: carl@vierkantvoorwiskunde.nl
Internetpagina: https://www.vierkantvoorwiskunde.nl
Stichting Vierkant voor Wiskunde organiseert elke zomer kampen met een wiskundig karakter voor jongeren van groep 6 tot en met klas 6. Er zijn kampen voor verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast geeft Vierkant reeksen werkboekjes uit: Wisschriften voor leerlingen van groep 7 en 8 van PO, Doeboeken voor leerlingen VO en Toepassingen van de wiskunde voor PO, VO, leerkrachten en geïnteresseerden.
Bedrijfsnaam: De Utrechtse Kinderboekwinkel
Contactpersoon: Dorothé Cras
Email: info@kinderboekwinkelutrecht.nl
Internetpagina: https://www.kinderboekwinkelutrecht.nl
Al ruim 40 jaar is De Utrechtse Kinderboekwinkel dé plek in Utrecht voor iedereen die belangstelling heeft voor kinder- en jeugdboeken: liefhebbers en professionals. In de winkel aan de Ganzenmarkt ben je van harte welkom om ons uitgebreide assortiment te bekijken. Alle boeken worden door ons gelezen en we vertellen er graag over. We geven met veel plezier advies. De vragen van onze klanten zien we als leuke uitdagingen om mee aan de slag te gaan. We werken graag op maat.
Bedrijfsnaam: Smart NV
Contactpersoon: Peter-Paul van Deelen
Email: peterpaul.vandeelen@smart.be
Internetpagina: https://www.smart.be
Bedrijfsnaam: Stichting Wiskunde kangoeroe
Contactpersoon: Martin Winkel
Email: info@w4kangoeroe.nl
Internetpagina: https://www.w4kangoeroe.nl
De W4Kangoeroewedstrijd is de leukste en grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland, die jaarlijks op de 3e donderdag in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland doen er ongeveer 130.000 leerlingen mee op 2150 basis- en middelbare scholen.
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school en ook voor HBO/WO-studenten.
Er zijn zes verschillende versies.