Panama-conferentie

Recreatieve wiskunde

Grote RekenDag 2023 – Rekenen op afval
Vincent Jonker en Monica Wijers (Freudenthal Instituut)

In de Grote RekenDag van 2023 zetten we leerlingen en leerkrachten graag aan het denken over hoe we omgaan met afval. Tijdens de Panama-conferentie zullen we enkele voorbeelden laten zien en samen met de bezoekers ons verbazen over conferentie-afvalt, op zoek naar hoe dit beter of schoner kan. Kortom, hoe het voelt om te Rekenen op afval!

 

40 Panama-conferenties – tentoonstelling en wedstrijd
Marc van Zanten (Panama, SLO), Jenneken van der Mark (NVORWO)

Van sommige vragen over de (geschiedenis van) de Panama-conferentie kunt u het antwoord vinden op de tentoonstelling 40 Panama-conferenties die te zien is naast de ingang van het conferentiehotel. Andere vragen doen een beroep op uw creativiteit, onder het motto: leer van het verleden en blik vooruit naar de toekomst!

Deze tentoonstelling is gedurende de gehele conferentie te bezoeken.

 

De razende referentierace
Geeke Bruin-Muurling (Educatieve Dienstverlening Bruin-Muurling), Stanja Oldengarm en Marc van Zanten (Nationaal expertisecentrum curriculumontwikkeling SLO)

De referentiematentoolkit is een verzameling persoonlijke referenties voor maten, meetgetallen en getallen. Het gaat daarbij om zaken die voor jou persoonlijk betekenis hebben en die je in allerlei situaties kunt gebruiken. Ze helpen je snel een inschatting te maken of iets wel of niet kan kloppen. Voor het ontwikkelen van je eigen referentiematentoolkit moet je zelf actief aan de slag.

In deze razende referentierace gaat het om referenties voor getallen, referentiematen en meetreferenties. Wij geven het goede voorbeeld met natuurlijk het getal 40!

Pentomino’s
Odette Meulemeester

We gaan puzzelen met pentomino’s en vullen een leuke vlinder op. De vlinders zijn aan het einde van de avond te verdelen. Verder is er een spel met pentominoslingers waarbij iedereen zijn slinger kan meenemen om thuis (of in de klas) verder te spelen. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je oplossing naar Odette voor 30 juni en win!