Panamaconferentie

Contact en organisatie

Over de Panamaconferentie

De jaarlijkse Panamaconferentie richt zich op alle aspecten van het leren en onderwijzen van rekenen-wiskunde. Op de conferentie worden nieuwe onderzoeken gepresenteerd en actuele ontwikkelingen tegen het licht gehouden. Er wordt besproken hoe vernieuwingen zo goed mogelijk kunnen worden gecombineerd met bestaande praktijken en wat dat betekent voor opleiding, begeleiding en advisering, nascholing, leermaterialen, ontwikkeling en onderzoek.

Panama is opgericht in 1981 en was oorspronkelijk een nascholingsproject voor docenten rekenen-wiskunde aan de Pedagogische Academies. Dat verklaart de afkorting Panama: PA(BO) NAscholing Mathematische Activiteiten.

Voor rekenen-wiskunde professionals

Tegenwoordig wordt de Panamaconferentie bezocht door zo’n 250 professionals op het gebied van rekenen-wiskunde in PO, SBO en Pabo en op het gebied van rekenen in VO en MBO. Onder de conferentiedeelnemers bevinden zich docenten rekenen-wiskunde aan Pabo’s en opleidingen Onderwijsassistent, onderwijsadviseurs, onderzoekers en ontwikkelaars, auteurs en uitgevers, leerkrachten en rekencoördinatoren.

Organisatie

De conferentie wordt georganiseerd door het Freudenthal Instituut (Universiteit Utrecht), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Ontwikkeling van het Reken-WiskundeOnderwijs (NVORWO).